I dag hadde vi årets første rabarbrapai! Det gir en god følelse- den vekker mange gode minner om gode samtaler og godt fellesskap!
Det er noe eget med det som skjer for første gang dette året! Gjenkjennelsen, gleden ved å oppleve det samme igjen!
Rabarbrapai er en tradisjon i dette huset! Den lages med en gang stilkene er lange nok til en god pai. Vi bruker den samme oppskriften, og rabarbraen skal hentes i egen hage, rett ut av verandadøren!
Her er oppskriften hvis du vil prøve den:
Smuldre 160g marg. og bland med:4dl hvetemel, 2 ss sukker og 2ss melk/ fløte/ rømme.
Trykk deien ut i en paiform og sett den kjølig.
Skyll og skjær ca 300g rabarbra i biter. Dryss over ca 1dl sukker, varm til de er møre.
Stek bunnen i 15 minutt på 200g.
Legg så nedi rabarbraen, og hell over dette sammenpiska fyllet:
3 egg,1dl fløte/ melk, 1ts vaniljesukker, 1ss hvetemel.
Stek så i 15 minutt til.
Server med vaniljeis og nyt!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar